Sofie’s Lunchroom aan 
Bentheimerstraat 
geopend…

Geplaatst door Esselien de Groot | 12 apr 2022

Coevorden – Sophia de Vent opende vanochtend haar Sofie’ s Lunchroom en Dagbesteding Sofie’s Care aan de Bentheimerstraat 21. Iedereen is welkom voor een kopje koffie, een ander drankje, een lunch en een lekkere bite om drie uur. Er wordt geen alcohol geschonken, maar wel zijn er alcoholvrije bieren en wijnen.

Sophia begon jaren geleden met dagbesteding aan huis. In 2020 werd de stap gezet naar een vestiging van Dagbesteding Sofie’s Care in MFA Het Spectrum in Dalerpeel. Een volgende ontwikkeling heeft niet lang op zich laten wachten, want nu is de dagbesteding uitgebreid met een lunchroom aan de Bentheimerstraat. Vijf deelnemers hebben er hun plek gevonden.

“Ik zocht”, vertelt Sophia, “meer uitdaging en heb die in dit pand gevonden. De deelnemers kunnen hier zijn wie zij zijn. Wordt het even teveel, dan kunnen zij zich terugtrekken in de dagbesteding of even een wandelingetje maken. Onze deelnemers hebben kwaliteiten, die zij hier graag benutten.”

‘s Morgens wordt besproken wat er die dag op het programma staat. “Zij helpen bijvoorbeeld de kok, en elke dag zijn er cupcakes. Er wordt ook ingesprongen op het seizoen, zodat Pasen nu centraal staat.” Suzanne is één van de deelnemers en is zeer bereidwillig. Ook zij helpt de kok en doet bijvoorbeeld boodschappen. “En zij heeft vaak goede ideeën’, lacht Sophia.

“Sofia’s Lunchroom is heel gastvrij, mensen kunnen hier in alle rust genieten van hun kopje koffie en/of wat anders. De menukaart is voorzien van cijfers voor onze deelnemers. Ook het kassasysteem is aangepast om het voor hen gemakkelijker te maken.”

Een ander aanbod is een knapzakroute. Sophia: “Mensen kunnen hier een route krijgen. Na een kopje koffie kunnen zij een wandeling van 3,4 kilometer door historisch Coevorden maken en naderhand genieten van een lunch voor 19,95 euro.”

Sofie’s Lunchroom en Dagbesteding Sofie’s Care is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. De keuken sluit om 16.00 uur.

Meer informatie staat op de website, de Facebookpagina van de lunchroom en de dagbesteding, evenals op Instagram voor de dagbesteding en lunchroom.

Foto: Deelnemer Suzanne en Sophia voor de Lunchroom aan de Bentheimerstraat!

Wees jezelf want er zijn als genoeg 
anderen…

Geplaatst door de Coevorder Courant | 10 mei 2022

Coevorden – Sophia de Vent is 50 jaar en woonachtig in Steenwijksmoer. Haar wieg stond even verderop in De Krim, Overijssel. Sophia is eigenaresse van dagbesteding Sofie’s Care en Sofie’s Lunchroom in de stad Coevorden. Lees meer over de onderneemster in deze doorloper.

Een relatie:

“Samenwonend.”

Steenwijksmoer betekend voor mij:

“Thuiskomen.”

Als baas van Steenwijksmoer zou ik:

“Als ik het voor het zeggen had in mijn woonplaats dan mag en kan iedereen zichzelf zijn, en elkaar respecteren zoals ze zijn.”

Ik word vrolijk van:

“Mijn werk, want elke dag is anders! En elke dag geniet ik van de deelnemers en gasten, die aan het einde van de dag of na een heerlijke lunch met een lach naar buiten gaan.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb:

Dat was om een filmpje op TikTok, samen met mijn partner.”

En dat ik huilde:

“Dat was vorig jaar september toen mijn vader overleed.”

Hekel aan:

“Don’t judge a book by its cover.”

De mooiste muziek is voor mij:

“Jaren 80 en 90.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

“De Veluwe is werkelijk prachtig in alle seizoenen van het jaar.”

Een lintje voor wie en waarom:

“voor alle vrijwilligers die waar dan ook hun bijdrage leveren aan de maatschappij.”

Wat ik vroeger wilde worden:

“Politievrouw op een motor. Het eerste is niet gelukt, het tweede wel.”

Ik vul mijn vrije tijd met:

“Wandelen met mijn trouwe hond Bo.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

“Na al een dagbesteding met geweldige deelnemers heb ik nu sinds vier weken de deuren van een prachtige lunchroom mogen openen, waar de deelnemers van de dagbesteding nog meer in de maatschappij participeren.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant:

“Wees jezelf, want er zijn al genoeg anderen.”

Foto: Deelnemer Ruud en Sophia in de Lunchroom aan de Bentheimerstraat!

error: Content is protected !!